Miksi valita läpiruskettava kangas?

Kuivuu jopa kolme kertaa nopeammin

Erittäin kevyt ja ilmava Hyvin hengittävä kangas

 

Läpiruskettavasta eli rusketuksen mahdollistavasta kankaasta valmistetut vaatteet tarjoavat
monia etuja perinteisistä materiaaleista valmistettuihin vaatteisiin verrattuna:

  1. Aurinko pääsee turvallisesti ruskettamaan ihoa – kankaan materiaalista riippuen 30-70% auringonsäteistä läpäisevät vaatteet!
  2. Vaatteet ovat erittäin mukavia – kevyitä, istuvat hyvin, ovat joustavia. Ensimmäisellä käyttökerralla voi jopa tuntua siltä ettei vaatteita olisi päällä ollenkaan.
  3. Antavat ihon hengittää – tuhannet pienet reiät päästävät ilman läpi ja pitävät olosi raikkaana.
  4. Ne kuivuvat erittäin nopeasti - useita kertoja nopeammin kuin tavalliset uima-asut - loistava valinta kaikille lomamatkoille.
  5. Pidempiä läpiruskettavia vaatteita voi käyttää kadulla kävellessä, urheillessa tai rannalla aurinkovoiteen sijaan. Kangas toimii aurinkosuojana.
  6. Pidemmät läpiruskettavat vaatteet ovat ehdoton valinta, jos sinulla on ihotyyppi I (iho ei rusketu ja palaa aina) tai ihotyyppi II (iho ruskettuu hieman ja palaa usein) tai ihosi on muuten herkkä auringolle. Vaatteet suojaavat ihoasi rannalla tai oleskellessasi pitkään etelän auringossa. Niissä voi myös uida, sillä kangas kuivuu muutamassa minuutissa.
  7. Vaatteemme näyttävät hienolta. Ilman printtiä läpikuultava kangas olisi myös osittain läpinäkyvä, joten suunnittelijat ovat luoneet erilaisia kuvioita, jotka ovat hyvännäköisiä ja tarpeeksi peittäviä.

Läpiruskettavasta kankaasta valmistettu vaate mahdollistaa ruskettumisen parhaiten silloin, kun vaate on napakasti vasten ihoa. Kevyt venyttäminen saa kankaan huokoset avautumaan enemmän mahdollistaen auringon paremman pääsyn iholle.

Vinkki: Jos mietit kumpaa kokoa valita, valitse pienempi, niin aurinko pääsee helpommin tiukasti puetun vaatteen läpi.

 

Kahdentyyppisiä kankaita

Läpiruskettavia kankaita on kahta eri tyyppiä. Yksiväriset läpiruskettavat puuvillaa sisältävät kankaat, joissa on erityinen kudosrakenne, läpäisevät 30-60 % UV-säteilystä. Tällaisesta kankaasta ovat Virossa valmistetut yksiväriset Smarttan T-paidat ja mekot.
Toiset kankaat, jotka ovat kuviollisia estääkseen tiettyjen kehonosien selvän erottumisen sekä erittäin ilmavia, päästävät jopa 70% UV-säteilystä läpi tilanteesta riippuen eli vaatteen tulisi olla napakasti ihoa vasten. Tällaisesta kankaasta valmistetaan ranta- ja muut ultrakevyet kesävaatteet.

 

Mitä odottaa

Älä unohda, että vaikka kangas on läpiruskettava, sen peittämät kehonosat eivät rusketu yhtä nopeasti kuin paljas iho. Viikon intensiivisen auringonoton jälkeen etelässä saattaa tuntua, ettei vaikutusta ole, ja rusketusraidat näkyvät selvästi. Todellisuudessa peittämätön iho on voinut palaa ja vaikka vaatteilla suojattu iho on vaaleampi, se on silti päivettynyt.
Tärkeä vinkki: Tasaisemman rusketuksen saavuttamiseksi siirrä ajoittain hieman olkanauhoja ja housunreunoja.

HUOM! Melko tasaisen, ns. "nudistirusketuksen" saavuttamiseksi se osa, joka ei jää läpiruskettavien vaatteiden alle on peitettävä sopivalla suojakertoimella varustetulla aurinkovoiteella.

Rusketus ilman helmiä

 

Turvallinen ruskettuminen

IIhmisen iho on hyvin herkkä auringon säteilylle. Ole auringon ottamisessa mieluummin varovainen kuin liian optimistinen. Silloin kun aurinko on erittäin voimakasta tai jos sinulla on erityisen herkkä iho, käytä pitkiä läpiruskettavia vaatteita. Ne estävät haitallisen UVB-säteilyn samalla tavalla kuin aurinkovoiteet, kuitenkin päästäen osittain läpi UVA-säteilyn minkä takia iho saa kohtalaisen rusketuksen. Lue lisää turvallisista auringonoton tavoista täältä.

 

 

Pesu ja huolto

Pestessäsi läpiruskettavia vaatteita pesukoneessa, suosittelemme laittamaan ne erilliseen pesupussiin. Muilta osin suosittelemme noudattamaan pesumerkinnöissä annettuja pesuohjeita ja yleisiä urheiluvaatteiden pesuperiaatteita. Läpiruskettavat vaatteet eivät vaadi erityishuoltoa - huolla niitä kuten tavallisia rantavaatteita tai vapaa-ajan vaatteita.

 

Patentti

Myymiemme rantavaatteiden kangasmateriaalin luoja on myös hankkinut sille patentin, josta voit lukea täältä .