Meidän tarinamme

Smarttan on perheyritys. Olemme käyttäneet läpiruskettavia rantavaatteita jo monta vuotta. Tarve näille vaatteille syntyi erityisesti perheen isällä, joka kärsii ärsyttävästä, mutta ei-tarttuvasta ihosairaudesta, psoriaasista, jonka lievittämiseksi auringonotto on luonnollisin ja tehokkain keino. Koska näitä erityisiä läpiruskettavia vaatteita piti aina metsästää maailman eri kolkista ja joskus paketti ei edes saapunut perille, syntyi meillä ajatus alkaa tarjota näitä kiinnostavia tuotteita itse täällä Virossa vuonna 2018. Uskoimme, että varmasti on myös muita pohjoismaalaisia, jotka ovat kiinnostuneita tällaisesta mahdollisuudesta. Ja niin osoittautuikin!

Aluksi meillä oli vain läpiruskettavat rantavaatteet - bikinit, uimahousut yms. Ne saivat heti suosiota auringonpalvojilta, jotka eivät pidä päivetyksessä jäävistä rajoista. Pidempien rantavaatteiden omaksuminen vei hieman enemmän aikaa. Nyt monet ovat kuitenkin jo löytäneet, että läpiruskettavilla kaftaaneilla, sarongeilla ja pitkillä housuilla voi päivettyä myös rannan ulkopuolella. Lisäksi on useita erityisen herkkäihoisia ihmisiä, jotka käyttävät läpiruskettavia vaatteita aurinkovoiteen sijaan. Näin on mahdollista päivettyä maltillisesti, mutta ei polttaa ihoa.

Itse otamme mielellämme aurinkoa, mutta haluamme tehdä sen aktiivisesti toimien, kuten vaelluksilla ja muutenkin ulkona liikkuen. Siksi aloimme etsiä mahdollisuuksia tarjota myös läpiruskettavia urheilu- ja vapaa-ajan vaatteita. Löysimme pari luotettavaa yritystä Yhdysvalloista ja Saksasta, jotka valmistavat läpiruskettavia T-paitoja, mutta Viron markkina on valitettavasti niin pieni, ettei tukkuostaminen heiltä onnistunut.

Hyviä uutisia saimme vuonna 2020, kun englantilainen yhteistyökumppanimme Kiniki toi markkinoille hieman urheiluvaatteita – leggingsejä ja toppeja naisille sekä hihattomia paitoja miehille. Mutta kunnon T-paita, jossa voisi sekä urheilla että vain liikkua kesällä, puuttui edelleen.

Siksi aloimme etsiä mahdollisuutta tuottaa omia Smarttan T-paitojamme täällä Virossa. Mukavan ja hyvin istuvan leikkauksen kehittämiseen ja hiomiseen käytimme useita kuukausia. Erityisestä puuvillan ja polyesterin sekoitteesta valmistetun läpiruskettavan kankaan, joka päästää läpi hyödyllistä UVA-säteilyä jopa 60% ja estää palamista aiheuttavan UVB-säteilyn, tilasimme yhdeltä Euroopan kangasvalmistajalta.

Vuoden 2020 kesällä saimme valmiiksi ensimmäisen erän läpiruskettavia Smarttan T-paitoja, jotka ovat nyt iloisesti maailmaa tutkimassa. Suuri kiitos kaikille käyttäjille hyvästä palautteesta, iloitsimme kanssanne!

Tutkimme jatkossa, mitä muita läpiruskettavia vaatteita vielä kaivataan. Ajatuksia tuli paljon, eniten toivottiin kuitenkin mekkoa, ja niinpä ompelimme keväällä 2022 yhden mukavan läpiruskettavan kesämekon. Sen ostajalle lahjoitamme myös ilmavan läpiruskettavan huivin. Lisäksi on nyt tullut uusia, väljemmän leikkauksen T-paitoja ja vuoden 2022 lopussa valmistuimme naisille myös erittäin ohuista KANGAS KREEMIN SIJAAN pitkähihaisista paidoista ja minileggingsistä. Olemme saaneet erittäin hyvää palautetta ensimmäisiltä käyttäjiltä. Erityisen tyytyväisiä ovat asiakkaat, jotka nauttivat lomastaan eteläisen auringon alla!

Ideoita ja unelmia on tulevaisuutta varten kertynyt paljon, toteutamme niitä pikkuhiljaa. Kiitämme kaikkia rakkaita asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme!

Aurinkoisin terveisin

Tiigisoon perhe Haabneemestä
Merle, Kaido, Mirt, Jorgen ja koira Freia

info@smarttan.ee