Ostoehdot

Verkkokaupan Smarttan.ee (jäljempänä verkkokauppa) omistaja on OÜ Ipsum (kaupparekisteritunnus 11919605) ja sen osoite on Nirgi tee 4, Haabneeme, Viro.

 

 

Myyntisopimuksen voimassaolo, tuote- ja hintatiedot

Myyntiehtoja sovelletaan Verkkokaupasta tavaroiden ostamiseen.

Verkkokaupassa myytävien tuotteiden hinnat on ilmoitettu tuotteiden yhteydessä. Hintaan lisätään toimitusmaksu.

Toimitusmaksu riippuu ostajan sijainnista ja toimitustavasta. Toimitusmaksu kuvataan ostajalle tilauksen tekemisen yhteydessä.

Tuotetiedot kuvataan Verkkokaupassa tuotteiden välittömässä yhteydessä.

Tilauksen tekeminen

Tuotteiden tilaamiseksi halutut tuotteet lisätään ostoskoriin. Tilauksen tekemiseksi täytetään pakolliset tietokentät ja valitaan sopiva toimitustapa. Näyttöön kuvataan sen jälkeen tilauksen kokonaishinta, joka voidaan maksaa pankkilinkin kautta tai muulla maksutavalla (tilisiirto, maksu käteisellä tms. erikseen sovittu maksutapa).

Sopimus astuu voimaan, kun maksettava summa on saapunut Verkkokaupan tilille.

Kaikki maksut verkkokaupassa Smarttan.ee suoritetaan euroissa. Maksutapoina ovat käytössä Maksekeskusin virolaiset pankkilinkit ja maksusuoritukset laskun perusteella.

Jos tilattua tuotetta ei voida toimittaa sen loppumisesta tai muusta syystä johtuen, ilmoitetaan siitä ostajalle ensi tilassa ja tuotteesta maksettu summa (myös toimituskulut) palautetaan välittömästi, mutta viimeistään 14 päivän kuluessa tiedon lähettämisestä.

Toimitus

Tuotteet toimitetaan Viron sisällä. Tilaukset voidaan erillisellä sopimuksella toimittaa myös Latviaan, Liettuaan ja Suomeen.

Toimituskulut maksaa ostaja ja vastaavat hintatiedot kuvataan toimitustavan yhteydessä.

Tavaroiden toimittamiseen käytetään Itella Smartpostin palveluita.

Viron sisäiset lähetykset toimitetaan ostajan ilmoittamaan määränpäähän normaalisti 3-7 arkipäivän sisällä myyntisopimuksen voimaan astumisesta alkaen. Tilaukset valmistajille lähetetään kerran viikossa, yleensä alkuviikosta, ja tilatut tuotteet saapuvat verkkokauppaan yleensä loppuviikosta. Jos ostaja tekee tilauksen verkkokaupassamme alkuviikosta eli samaan aikaan, kun valmistaja on juuri lähettänyt tuotteet, saattaa toimitusaika ostajalle olla yli 7 päivää, sillä valmistaja saattaa toimittaa tilatut tuotteet vasta seuraavalla viikolla. Tässä tapauksessa tuotteen saapuminen määränpäähän saattaa kestää enintään 12 päivää ostohetkestä alkaen.

Poikkeustapauksissa voidaan tuotteet toimittaa enintään 45 kalenteripäivän sisällä.

Erillisellä sopimuksella voidaan käyttää myös muita tuotteiden toimitustapoja (tapaaminen, lähettäminen muiden kanavien kautta). Tällöin toimitusmaksusta ja määräajoista sovitaan erikseen. Jos sopimukseen ei päästä, on asiakkaalla oikeus luopua tilauksesta.

Perumisoikeus

Ostajalla on tilauksen oikeus perua verkkokaupassa tehty sopimus 14 päivän kuluessa vastaanottamisen jälkeen.

14 päivän perumisoikeus ei koske sopimusta, jonka kohteena on (Viron velvoiteoikeuslain 53 §:n 4 mom.) sellaisen suljetussa pakkauksessa olevan esineen välittäminen, jota ei voida palauttaa terveydenhuoltoon tai hygieniaan liittyvistä syistä ja jos se on avattu toimituksen jälkeen. Tällaisia tuotteita ovat esim. kosmetiikka, mm. huulipunat, voiteet; hygieniatuotteet; patjat; bikinit.

Perumisoikeutta ei sovelleta, jos ostaja on oikeushenkilö.

14 päivän palautusoikeuden käyttäminen edellyttää, ettei tilattuja tavaroita ole käytetty muulla tavoin kuin mikä on tarpeen tuotteen olemuksesta, ominaisuuksista ja toimivuudesta varmistumiseen tavalla, joka on sallittu tavaroiden fyysiseen testaamiseen myymälässä. Palautustapauksessa korvauksen maksamisen edellytyksenä on, että tuotepakkaus on avattu varovasti ja se on vahingoittumaton.

Jos tuotetta on käytetty muuhun kuin tuotteen olemuksesta, ominaisuuksista ja toimivuudesta varmistumiseen tai siinä on käyttöön tai kulumiseen viittavia merkkejä, on Verkkokaupalla oikeus vähentää palautettavaa maksua tuotteen arvon alenemisen verran.

Ostajan on ilmoitettava tuotteen palauttamisaikomuksestaan sähköpostiosoitteeseen info@smarttan.ee viimeistään 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.

Ostaja maksaa tuotteen palautuskustannukset, paitsi jos palautuksen syy on se, että palautettava tuote ei ole tilauksen mukainen (mm. väärä tai viallinen tuote).

Ostajan on palautettava tuote 14 päivän kuluessa hakemuksen jättämisestä tai toimitettava todisteet siitä, että hän on edellä mainitun ajan sisällä luovuttanut tuotteen rahdinkuljettajalle.

Verkkokauppa palauttaa kaikki ostajalta sopimuksen perusteella saadut maksut palautettujen tuotteiden vastaanottamisen jälkeen ostajalle välittömästi, mutta viimeistään 14 päivän kuluttua perumishakemuksen vastaanottamisesta.

Verkkokauppa voi kieltäytyä korvauksista siihen saakka, kunnes sopimuksen kohteena oleva tuote on palautettu tai kunnes ostaja on toimittanut todisteet siitä, että hän on lähettänyt tuotteen, sen mukaan, kumpi tapahtuu aikaisemmin.

Jos ostaja on selkeästi valinnut Verkkokaupan tarjoamasta halvimmasta tavanomaisesta toimitustavasta poikkeavan toimitustavan, ei Verkkokaupan tarvitse korvata asiakkaalle niitä kuluja, jotka ylittävät tavanomaisen toimitustavan aiheuttamat kustannukset.

Verkkokaupalla on oikeus vetäytyä myyntisopimuksesta ja vaatia ostajalta tuotteiden palauttamista, jos tavaroiden hinta verkkokaupassa on virheellisesti huomattavasti alle tavaroiden markkinahinnan.

Oikeus reklamaation esittämiseen

Verkkokauppa on vastuussa ostajalle myytyjen tavaroiden sopimusehtoja laiminlyövästä ominaisuuksista tai virheistä, jotka olivat olemassa jo tuotteen toimitushetkellä ja jotka ilmenevät enintään kahden vuoden sisällä tuotteiden toimittamisesta ostajalle. Ensimmäisen kuuden kuukauden sisällä tuotteen toimittamisesta ostajalle lähdetään siitä, että virhe oli olemassa jo tuotteen toimitushetkellä. Kyseisen seikan kumoaminen on Verkkokaupan vastuulla.

Ostajalla on oikeus ottaa tuotteessa puutteen ilmenemisen jälkeen yhteyttä verkkokauppaan viimeistään kahden kuukauden sisällä, lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen info@smarttan.ee tai soittamalla numeroon: +372 5131231.

Verkkokauppa ei vastaa virheistä, jotka ovat syntyneet tavaroiden toimittamisen jälkeen ostajalle.

Jos Verkkokaupasta ostetuissa tuotteissa on virheitä, joista Verkkokauppa on vastuussa, korjaa tai vaihtaa Verkkokauppa vialliset tuotteet. Jos tuotteita ei voida korjata tai vaihtaa, palauttaa Verkkokauppa ostajalle kaikki myyntisopimukseen liittyvät maksut.

Verkkokauppa vastaa asiakkaan reklamaatioon kirjallisesti tai kirjallisen toistamisen mahdollistavassa muodossa 15 päivän sisällä.

Suoramarkkinointi ja henkilötietojen käsittely

Verkkokauppa käyttää ostajan syöttämiä henkilötietoja (mm. nimi, puhelinnumero, osoite, sähköpostiosoite, pankkitiedot) vain tilauksen käsittelyyn ja tuotteiden lähettämiseen ostajalle. Verkkokauppa välittää henkilötiedot tuotteiden toimittamista varten kuljetusyrityksille.

Verkkokauppa lähettää uutiskirjeitä ja tarjouksia ostajan sähköpostiosoitteeseen vain silloin, jos ostaja on ilmoittanut haluavansa vastaanottaa niitä, syöttämällä verkkosivustolla sähköpostiosoitteensa ja ilmoittamalla haluavansa vastaanottaa suoramainontaviestejä.

Ostaja voi milloin tahansa perua sähköpostiin lähetettyjen tarjousten ja uutiskirjeiden tilauksen ilmoittamalla siitä meille sähköpostitse tai noudattamalla tarjouksia sisältävässä viestissä annettuja ohjeita.

Erimielisyyksien ratkaiseminen

Jos ostaja ei ole tyytyväinen Verkkokaupan toimintaan, on reklamaatiot lähetettävä sähköpostiosoitteeseen info@smarttan.ee tai soitettava numeroon: +372 5131231

Jos ostaja ja Verkkokauppa eivät pysty ratkaisemaan erimielisyyksiä keskinäisellä sopimuksella, voi ostaja kääntyä kuluttajariitalautakunnan puoleen. Menettelyehtoihin voi tutustua ja hakemuksen jättää tässä. Kuluttajariitalautakunnalla on toimivalta ja pätevyys ostajan ja Verkkokaupan välisestä sopimuksesta aiheutuvien erimielisyyksien ratkaisemiseen. Ostajan hakemuksen käsittely kuluttajariitalautakunnassa on maksutonta.

Ostaja voi kääntyä Euroopan unionin kuluttajariitojen ratkaisufoorumin puoleen.