Ohita ja siirry sisältöön

Tarinoita rusketuksesta

Tasaisen rusketuksen saavuttaminen ei ole helppoa - eli miten Instagram-tähdet välttävät rusketusrajoja

30 Jun 2020
Ühtlase päevituse saavutamine ei ole lihtne - ehk kuidas Instagrami staarid väldivad päevitusrante - Smarttan
Instagramissa poseeraavat tytöt vaikuttavat aina olevan täydellisen tasaisesti ruskettuneita. Se tekee melkein kateelliseksi. Heille se näyttää olevan helppoa, koska kauniina oleminen on monille siellä ammatti. Meille amatööreille tasaiseen rusketukseen pääseminen ei kuitenkaan ole lainkaan niin yksinkertaista. Miten ammattilaiset sen sitten saavuttavat? Tässä joitakin vinkkejä.

Pue päällesi... ei mitään

Ainoa tapa välttää täysin rusketusrajoja on ruskettaa alasti. Jos sinulla on yksityinen paikka, missä naapurisi eivät näe sinua, voit viettää aikaa ulkona ilman rusketusvaatteita. Huom! On olemassa vaara saada auringonpolttama päästä varpaisiin, ja se on voi-voi, kuinka epämiellyttävää. Käytä aurinkosuojavoidetta UV-säteilyn rajoittamiseksi, suojaten erityisen huolellisesti yksityisiä alueitasi. Jos sinulla on enemmän rohkeutta kuin keskiverto virolaisella, voit myös vierailla nudistirannoilla. Virossa viralliset nudistirannat ovat Pärnussa ja Narva-Jõesuussa. Voit myös vierailla Latviassa Saulkrastin rannan eteläosassa sijaitsevalla suurella nudistialueella. Valitettavasti alasti rusketusmahdollisuuksia on yleensä vähän.

TÄHDEN VIISAUS: Käytä rannatelttaa yksityisyyden takaamiseksi. Asenna kotipihallesi rannateltta rajoittamaan näkyvyyttä rusketusalueellesi. Rannateltta suojaa sinua vieraiden katseilta ja ansiosta voit makoilla auringossa alasti. Ruskettaessasi aamulla tai illalla voit pyydystää matalia auringonsäteitä. Lisäksi varjo pysäyttää tuulen ja mahdollistaa rusketuksen viileämmällä säällä.Katso tämä postaus Instagramissa

RENEE SOMERFIELD (@reneesomerfield) jakama viesti on

 

 

Käytä erilaisia rusketusvaatteita, vaihda niiden paikkaa ja rusketu vaatteiden läpi.

Jos haluat saada luonnollisen rusketuksen ilman voimakkaita rajoja, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta yksityiseen rusketukseen, voit kokeilla vaihtaa uima-asujasi. Esimerkiksi voit ensimmäisenä päivänä käyttää olkaimettomia bikineitä ja seuraavana päivänä niskan taakse sidottavia. Tietenkin myös bikinien nauhojen siirtely auttaa. Maatessasi vatsallasi voit avata selän nauhat kokonaan. Tämä antaa ihon eri alueille mahdollisuuden olla auringossa ja auttaa pehmentämään rusketusrajoja. Mitä paljastavampia uima-asut ovat, sitä pienemmät rajat jäävät. Sinun täytyy vain tietää, mikä sopii sinulle. Olemassa ovat myös mikrobikinit, mutta niiden käyttö rannalla on käytännössä samaa kuin kävellä sinne Boratin uimapuvussa.

TÄHDEN VIISAUS: Käytä läpiruskettavia rusketusvaatteita.
Läpiruskettavasta kankaasta valmistetut rusketus- ja uima-asut on suunniteltu niin, että auringonsäteet pääsevät tunkeutumaan niiden läpi. Käyttämällä niitä voit säilyttää arvokkuutesi, mutta iho saa silti merkittävän annoksen UV-valoa. Samalla myös läpiruskettavat vaatteet eivät koskaan päästä läpi 100% UV-säteilystä, minkä vuoksi on järkevää käyttää niitä siten, että peität vaatteiden alta paljastuvan ihon matalan SPF:n luonnollisilla aurinkosuojavoiteilla. Sinun on löydettävä juuri sinulle sopiva aurinkosuojavoiteen ja läpiruskettavien vaatteiden yhdistelmä ihosi tyypin mukaan.

 

Katso tämä postaus Instagramissa

Yovanna Ventura 🇩🇴 (@yoventura) jakama viesti on

 

 

Keinorusketus eli käytä itseruskettavaa voidetta tai käy solariumissa

Solarium on yleensä paikka, jossa voit rauhassa ruskettaa yksityisesti, mutta on muistettava, että solariumia pidetään ihon terveydelle erittäin haitallisena ja solariumissa rusketus on suurin ihosyövän riskitekijä. Myös solariumlaitteiston puhtaus ei ole aina taattu, koska se riippuu usein edellisten asiakkaiden huolellisuudesta.

Toinen keinotekoinen tapa varmistaa tasainen rusketus on levittää se itse. Tämän voit tehdä itseruskettavalla kosmetiikalla. Tämä ehdottomasti vaatii huolellista levitystä ja parasta on luottaa ammattilaisen tekemään työhön. Tässäkin on omat niksinsä.

  1. Levittäessä on helppo tehdä virheitä, ja lopputuloksena voi olla tummia tai vaaleita läiskiä.
  2. Levitetty rusketus on lyhytaikainen – vaikutus kestää noin viikon.
  3. Dihydroksiasetoni (aine, joka ruskettaa ihon kaikissa itseruskettavissa) päätyy suurina määrinä iholta verenkiertoon ja on siellä karsinogeeninen. Kontaktidermatiitti ei ole myöskään harvinainen ilmiö.
  4. Suihkurusketuksessa hengität dihydroksiasetonia, jonka vaikutus on soluja hajottava, mikä voi aiheuttaa syöpää.
  5. Vaikka iho näyttää petollisesti ruskealta, levitetyn rusketuksen SPF on noin 3 ja vaikka jotkut keinotekoiset rusketustuotteet sisältävät myös lisäaurinkosuojaa, tämän lisäsuojan vaikutus on noin 2 tuntia, kuten kaikilla muillakin aurinkosuojatuotteilla. Eli rannalle mennessä ei voi olettaa olevansa oikeasti rusketunut, sillä muussa tapauksessa voi helposti saada auringonpolttaman.

On myös muita auringottomia rusketusmenetelmiä, kuten injektiot, tabletit yms., mutta useimmiten niihin liittyy enemmän tai vähemmän vakavia terveysriskejä.

TÄHDEN VIISAUS: Älä missään tapauksessa käytä rusketustabletteja ja -injektioita. Rusketustabletit sisältävät keinotekoista elintarvikeväriä nimeltä kantaksantiini ja sen käyttö ihon sävyn muuttamiseen tarvittavissa määrissä on jo nykytiedon mukaan terveydelle haitallista (aiheuttaa silmissä punaisia ja oransseja kiteitä), vaikka tutkimuksia on tehty vielä vähän. FDA onnistui oikeuden päätöksellä kieltämään aineen myynnin rusketustabletteina.

Edellinen
Seuraava

Kiitos tilauksesta

Tämä sähköpostiosoite on jo rekisteröity!

Katso vastaavat tuotteet

Lisää ostoskoriin

Äskettäin katsottu

this is just a warning
Kirjaudu sisään