Ohita ja siirry sisältöön

Tarinoita rusketuksesta

7 syytä suosia läpiruskettavia vaatteita aurinkovoiteen sijaan

28 Aug 2022
7 põhjust, miks eelistada läbipäevituvaid riideid päikesekaitsekreemile - Smarttan

Läpiruskettavat kankaat suojaavat ihoa ja auttavat rusketumaan terveellisesti. Läpiruskettava kangas toimii kuin aurinkovoide, joka päästää läpi riippuen versiosta 30-70% UVA-säteilystä ja rajoittaa merkittävästi palamista aiheuttavan UVB-säteilyn pääsyä iholle. Samalla aurinkovoiteilla on useita puutteita, joita emme arkielämässä huomaa tai joista valmistajat eivät kerro meille.

Miksi läpiruskettavat vaatteet ovat edullisempia, turvallisempia ja mukavampia kuin aurinkovoide?

  1. Läpiruskettavilla vaatteilla säästät rahaa. Saavuttaaksesi aurinkovoiteen pakkauksessa mainitun suojan, tulee voidetta levittää iholle noin 2 millilitraa neliösenttimetriä kohden. Käytännössä tämä tarkoittaa, että joka kerta on levitettävä vähintään shottilasillinen (40 ml) voidetta iholle. Tätä on toistettava joka 1,5–2 tunnin välein. Riippuen voiteesta, joka kerta on levitettävä iholle 3-15 euron edestä voidetta. Saatat huomata, että kolmen rusketuskerran jälkeen olet huuhtonut pois yhden läpiruskettavan paidan verran aurinkovoidetta. Miksi et aloittaisi heti läpiruskettavalla paidalla, jonka vaikutus on sama kuin aurinkovoiteella?
  2. Useat voiteen ainesosat imeytyvät verenkiertoon. Imeytyvät määrät ovat suurempia kuin FDA:n määrittämät minimaaliset turvalliset normimäärät. Useita aikaisempia aurinkovoiteen ainesosia on jo kielletty esimerkiksi syöpää aiheuttavan vaikutuksen tai muiden syiden vuoksi. Useita ainesosia seurataan jo nyt "epäilyttävinä".
  3. Aurinkovoiteella ruskettaessa on rusketuttava rannalla tai muualla, mutta et voi "ottaa aurinkoa samalla kun kävelet promenadilla tai osallistut ulkoilma joogatuntiin."
  4. Vaikka jotkut voiteet väittävät olevansa vedenkestäviä, suurin osa voiteesta lähtee kuitenkin vedessä ja hikoillessa pois, ja voiteen teho heikkenee. Pitkien läpiruskettavien vaatteiden vaikutus on samankaltainen kuin aurinkovoiteella, mutta se ei muutu ajan myötä.
  5. Aurinkovoiteiden ainesosat ovat haitallisia merieläimille (olemme jo kirjoittaneet tästä).
  6. Läpiruskettavien vaatteiden pukeminen ei vaadi toisen henkilön apua, mutta voiteen levittäminen selkään on melko hankalaa. 
  7. Voiteen on helppo unohtaa, mutta lähteminen ulos ilman paitaa vaatii todellista hajamielisyyttä.

Edellinen
Seuraava

Kiitos tilauksesta

Tämä sähköpostiosoite on jo rekisteröity!

Katso vastaavat tuotteet

Lisää ostoskoriin

Äskettäin katsottu

this is just a warning
Kirjaudu sisään