Ohita ja siirry sisältöön

Tarinoita rusketuksesta

Kuinka Smarttanin asiakkaat vierailivat Sansibarilla

07 Apr 2023
Kuidas Smarttani kliendid Sansibaril käisid - Smarttan

"Kävimme äitini kanssa Afrikassa Sansibarin saarella. Kenellekään, joka ei tiedä, Sansibarin saari sijaitsee noin 40 km itään Tansaniasta Afrikan itärannikolla ja vain 660 km etelään päiväntasaajasta. Koska kyseessä oli ensimmäinen matkamme toiselle puolelle päiväntasaajaa, valmistauduimme siihen huolellisesti. Erityisesti trooppista aurinkoa varten, joka voisi vahingoittaa tottumatonta ihoamme ja pilata lomamme, joten tutustuimme Smarttanin paitoihin. Äitini on valtava fani, joten hän osti myös uimapuvun ja siihen sopivan sarongin, jota käytti rantahameena. Paidat olivat ihania, pehmeitä, kevyitä ja erittäin tyylikkäitä. Käytin paitaani paljon myös housujen kanssa ympäri hotellia liikkuessani ja aion käyttää sitä myös tulevana kesänä. Erityisen hyödyllisiä paidat olivat snorklauksessa, jossa nopea palaminen on huomaamatonta - olimme kaksi tuntia suorassa auringonpaisteessa, ja paidat suojasivat meitä täydellisesti. Kiitos Smarttan, että teit matkastamme tyylikkäämmän ja turvallisemman! Suosittelemme lämpimästi Smarttanin paitoja tulevaksi kesäksi ja trooppisiin matkakohteisiin!"

 

Sansibarin kokemuksia jakoivat:
Emma Katrina ja Kristiine Siigur

 

Smarttanin lisäys

Koska kukaan Smarttanista ei ole käynyt Sansibarilla, tutkimme, miksi tämä saaristo voisi olla mielenkiintoinen matkakohde. Saimme selville seuraavaa.

Sansibar, virallisesti Sansibarin autonomisen alueen, sijaitsee Itä-Afrikassa Intian valtameren rannikolla ja koostuu kahdesta suuresta saaresta – Ungujasta ja Pembasta – sekä useista pienemmistä saarista. Se on yksi Afrikan ainutlaatuisimmista ja mielenkiintoisimmista matkakohteista, jossa kulttuuri, historia, luonto ja lomailumahdollisuudet kohtaavat tarjoten turisteille unohtumattomia kokemuksia.

Kulttuurin näkökulmasta Sansibar on todellinen sulatusuuni. Afrikan, Arabian, Intian ja Euroopan vaikutukset ovat jättäneet jälkensä sekä saaren arkkitehtuuriin, kieleen että elämäntapaan. Sansibar on tunnettu mausteistaan ja historiallisesta maustekaupastaan, mikä on syy, miksi sitä kutsutaan myös Maustesaareksi. Saarella on kohdannut erilaisia kulttuureja, mikä on luonut ainutlaatuisen ilmapiirin ja vaikuttanut myös Sansibarin keittiöön. Kuuluisa Stone Town, joka on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa, on erinomainen paikka tutustua Sansibarin historiaan ja kulttuuriin.

Kivikaupunki

Luonto Sansibarilla on upea. Valkoiset hiekkarannat ja turkoosi vesi, jotka vaihtelevat eksoottisten palmujen ja koralliriuttojen kanssa, luovat paratiisimaisen tunnelman. Saaren sisämaa on myös kaunis, missä levittäytyvät mausteviljelmät ja trooppiset metsät tarjoavat löytämisen iloa ja jännittäviä vaellusreittejä. Pemban saari on tunnettu vihreydestään ja villimmästä luonnostaan, joka houkuttelee turisteja erityisesti sukeltamaan ja snorklaamaan kristallinkirkkaassa vedessä.

Sansibarin lomamahdollisuudet ovat monipuolisia. Rannat tarjoavat ihanteelliset olosuhteet auringonottoon, uimiseen ja rentoutumiseen. Aktiivisemman loman ystäville saarella on mahdollisuus harrastaa useita vesilajeja, kuten purjelautailua, melontaa, sukellusta ja snorklausta. Delfiinien kanssa uiminen on myös suosittua, erityisesti Kizimkazin kylän läheisyydessä. Saarella on myös useita kulttuurisia ja historiallisia nähtävyyksiä, kuten Stone Town, maustetilat, entiset orjamarkkinat sekä historialliset palatsit ja linnakkeet.

Sansibarin orjamarkkinat

Sansibarin keittiö on myös merkittävä. Sen kulttuurienvälisen historian ansiosta saaren ruoat ovat saaneet vaikutteita Afrikasta, Intiasta, Arabiasta ja Euroopasta ruoista. Sansibarin keittiön pääelementtejä ovat mausteet, riisi, kala ja äyriäiset, jotka yhdistettynä luovat värikkäitä ja makuvoimakkaita ruokia. Jotkut suositut Sansibarin ruoat sisältävät:

  • Biryani ja pilau: Nämä Intian vaikutteiset riisiruoat ovat saarella erittäin suosittuja, ja niitä valmistetaan erilaisilla lihoilla, kalalla tai äyriäisillä.
  • Sansibarin pizza: Tämä ei ole tavallinen pizza, vaan ennemminkin pannukakkumainen ruoka, joka täytetään jauhelihan, juuston, sipulin, paprikan ja munan sekoituksella ja paistetaan pannulla kullanruskeaksi.
  • Urojo: Tunnettu myös Sansibarin nuudelikeittona, on tämä kevyt ja mausteinen ruoka, joka koostuu riisinuudeleista, vihanneksista, kookosmaidosta ja mausteista.
  • Chapati: Tämä on Sansibarin versio intialaisesta leivästä, jota usein nautitaan curryjen, keittojen ja muiden ruokien kanssa.
  • Samosa: Kolmionmuotoiset taikinapussit, jotka on täytetty erilaisilla täytteillä, kuten jauhelihalla, perunalla tai vihanneksilla, ja maustettu mausteilla.
  • Octopus curry: Yksi saaren erikoisuuksista, joka koostuu rapeaksi paistetusta mustekalasta, joka tarjoillaan kookosmaidolla maustetun curryn kanssa.
  • Ndizi na nyama: Banaanin ja lihan yhdistelmä, joka on suosittu Sansibarin ruoka, missä makeat banaanit tasapainottavat lihan mausteisuutta.
  • Wali wa nazi: Kookosmaidossa keitetty riisi, joka on Sansibarin keittiön peruselementti ja jota tarjoillaan usein curryjen ja muiden ruokien kanssa.

Läpiruskettavat vaatteet ja ekvatoriaalinen ilmasto

Läpiruskettavat vaatteet ovat erityisen hyödyllisiä ekvatoriaalisella alueella kuten Sansibarilla, missä auringon säteily on erittäin voimakasta. Läpiruskettavat vaatteet suojaavat ihosi auringon haitallisilta vaikutuksilta, mahdollistaen samalla tasaisemman rusketuksen ja D-vitamiinin keräämisen. Nämä vaatteet päästävät läpi 40-60% UV-säteilystä, auttaen välttämään auringonpolttamia samalla kun takaavat miellyttävän rusketuksen. Materiaalit ovat kevyitä, hengittäviä ja kuivuvat nopeasti, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan lämpimässä ja kosteassa ilmastossa, kuten Sansibarilla. Erityisesti Sansibarilla ja muissa muslimimaissa sopivat hyvin pitkähihaiset paidat sekä pitkät housut. Lisäksi pitkissä läpiruskettavissa vaatteissa voi myös uida, sillä ne kuivuvat uskomattoman nopeasti.

Pitkien läpiruskettavien vaatteiden käyttäminen ekvatoriaalisella alueella auttaa vähentämään aurinkovoiteen käyttöä, mikä on hyödyllistä sekä ympäristölle että ihollesi. Puhumattakaan lompakostasi. Monet aurinkovoiteet sisältävät kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa koralliriuttojen ekosysteemejä ja merieläimiä. Läpiruskettavien vaatteiden avulla on mahdollista vähentää näiden kemikaalien vaikutusta ympäristöön samalla kun säilytät ihosi terveyden.

Lue lisää blogiartikkelistamme 7 syytä, miksi suosia läpiruskettavia vaatteita aurinkovoiteen sijaan.

Yhteenvetona Sansibar on upea matkakohde, joka tarjoaa vierailijoille rikasta kulttuuria, kaunista luontoa, jännittäviä lomamahdollisuuksia ja herkullista ruokaa. Läpiruskettavat vaatteet ovat ihanteelliset kumppanit matkustaessa ekvatoriaaliselle alueelle, auttaen suojaamaan ihoasi auringolta ja nauttimaan Sansibarin ihmeellisestä ilmastosta turvallisesti ja mukavasti.

Edellinen
Seuraava

Kiitos tilauksesta

Tämä sähköpostiosoite on jo rekisteröity!

Katso vastaavat tuotteet

Lisää ostoskoriin

Äskettäin katsottu

this is just a warning
Kirjaudu sisään