Ohita ja siirry sisältöön

Tarinoita rusketuksesta

Uima-asun tarina (osa 2)

11 May 2021
Ujumisriiete lugu (2. osa) - Smarttan

Bikiinien tuominen muotinäytöksiin vuonna 1946 ei tarkoittanut sitä, että kaikki naiset olisivat heti leikanneet uimapukujensa keskiosan irti ja alkaneet käyttää jäljelle jääneitä kangaspaloja bikiineinä. Kaukana siitä. Bikiinejä pidettiin jonkinlaisena outona kokeiluna, eikä kukaan voinut kuvitella, että "kunnollinen nainen" esittelisi itseään julkisesti tällaisissa "narujen ympäröimissä postimerkeissä" (tuolloin postimerkit olivat suurempia :-)). Kunnes eräs nuori näyttelijätär ilmestyi Cannesin elokuvafestivaaleilla vuonna 1953 bikiineissä paparazzien kameroiden eteen. Näyttelijättären nimi oli Brigitte Bardot, ja hänen nousunsa kuuluisuuteen alkoi siitä. Bikiinit saivat ilmaista huomiota.

Brigitte Bardot Cannesin rannalla vuonna 1953

Tämän ajan standardeihin nähden olemattoman rantavaatetuksen käyttö herätti paljon keskustelua. Eräs esimerkillinen kommentti oli Modern Girl -lehdessä, jossa kirjoitettiin: "On tuskin syytä tuhlata sanoja näille niin kutsutuille bikiineille, sillä on käsittämätöntä, että yksikään hienotunteinen ja kunnollinen tyttö koskaan käyttäisi mitään sellaista". No niin. Melko "näkemyksellistä".

 

Seuraava ilmainen mainos tuli Brian Hylandilta vuonna 1960. Laulun kanssa:

Kysyntä bikiineille kasvoi jyrkästi, ja koska ihmiset yleensä käyttävät ostamiaan vaatteita, bikiinit tulivat rannoilla tavallisiksi.

On syytä mainita erikseen olkaimettomien bikiinien synty.

Olkaimettomat bikiinit.

Ei voi myöskään jättää mainitsematta mikrobikineitä.

Mikrobikinit - suurimmat, mitä olen nähnyt.

Ja Euroopassa yleisiä monokineja, joiden toinen nimi on itse asiassa topless-aurinkoituksen. Muuten, monokinit tulivat muotinäytöksiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1964.

Alkuperäinen monokini vuodelta 1964 korkean muodin parodiana

Kaikki tämä loputon kehon paljastaminen on johtanut sen "luonnolliseen" päätökseen, missä trikineissä peitetään vain "strategiset pisteet".

Trikinit

Jos joku nyt ajatteli nudismia, niin tämä ilmiö on kulkenut aivan oman tiensä ja juurtunut Euroopan ja USA:n kulttuuripiiriin jo 1920- ja 30-luvuilla.

Kuitenkin useimmille ihmisille nämä "luonnolliset" kehitykset ovat ylittäneet jonkin tunnusomaisen rajan. Niinpä he olivat tyytyneet valkoisiin rusketusraitoihin aina 1990-luvulle saakka, jolloin aluksi Yhdysvalloissa, myöhemmin Euroopassa kehitettiin läpiruskettavat vaatteet. Alun perin ne päästivät läpi vain noin 40-50% UV-säteilystä. Myöhemmin tämä läpäisevyys on parantunut huomattavasti, jopa 80%:iin.

Tällaista kangasta olevia läpiruskettavia vaatteita myy myös Smarttan - Viron ainoa läpiruskettavien vaatteiden myyjä. Näin eivät myöskään virolaiset tarvitse käyttää mitään outouksia tai vilautella takapuoltaan pensaikossa saadakseen tasaisen rusketuksen*. (*) Huom! Koska läpiruskettavat vaatteet eivät kuitenkaan päästä läpi kaikkea valoa, vaatteiden alla oleva iho jää hieman vaaleammaksi käytettäessä läpiruskettavia vaatteita (henkilökohtainen kokemus). Halutessaan näitäkin voi tasoittaa käyttämällä eri suojakertoimen aurinkovoiteita. Myös nauhoja on silloin tällöin siirrettävä, koska niiden läpäisevyys on huomattavasti huonompi.

Edellinen
Seuraava

Kiitos tilauksesta

Tämä sähköpostiosoite on jo rekisteröity!

Katso vastaavat tuotteet

Lisää ostoskoriin

Äskettäin katsottu

this is just a warning
Kirjaudu sisään