Ohita ja siirry sisältöön

Tarinoita rusketuksesta

Luonnonkauniit ja erikoiset rannat Euroopassa

08 Mar 2023
Looduslikult eripärased rannad Euroopas - Smarttan

Välimeri tunnetaan kristallinkirkkaasta vedestään, upeista rannoistaan ja rikkaasta historiastaan. Välimeren rannikko kätkee sisäänsä maailman kauneimpia ja mielenkiintoisimpia rantoja hiekkaisista poukamista kivisiin kallioihin. Tässä artikkelissa tutustumme joitakin erikoisimpia ja kiinnostavimpia rantoja Välimeren äärellä muutamalla poikkeuksella muualta.

Calanque de Sormiou, Ranska

Etelä-Ranskassa Calanquesin kansallispuistossa sijaitseva Calanque de Sormiou on syrjäinen ranta, jonne pääsee vain veneellä tai vaelluksen kautta jyrkkien rinteiden yli. Rantaa ympäröivät korkeat kalkkikivikalliot, ja siellä on kristallinkirkas vesi uimiseen ja snorklaukseen. Voit myös tutustua lähellä oleviin vaellusreitteihin ja nauttia upeista näkymistä Välimerelle.

 

Navagio-ranta, Kreikka

Kreikan Zakynthoksen saarella sijaitseva Navagio-ranta on syrjäinen lahti, jonne pääsee vain veneellä. Rantaa ympäröivät korkeat kalliot ja siellä on ruostunut laivanhylky, joka lisää sen ainutlaatuista ja maalauksellista vetovoimaa. Voit uida kristallinkirkkaassa vedessä, rentoutua rannalla tai tutkia lähellä olevia luolia.

 

Playa de las Catedrales, Espanja

Espanjan Galiciassa sijaitseva Playa de las Catedrales on hämmästyttävä ranta, joka tunnetaan korkeista kalliomuodostelmistaan ja ainutlaatuisista katedraalia muistuttavista holvikaaristaan. Rannalle pääsee vain laskuveden aikaan, ja sieltä avautuu mahtava näkymä Atlantin valtamerelle.

 

Spiaggia Rosa, Italia

Italian Budellin saarella sijaitseva Spiaggia Rosa on henkeäsalpaavan kaunis vaaleanpunainen hiekkaranta, joka saa värinsä pienten Foraminifera-nimisten merieliöiden kuorista. Ranta on suojelualue, ja sinne pääsee vain veneellä tai opastetuilla retkillä.

 

Maspalomasin dyynit, Espanja

Espanjan Gran Canarian saarella sijaitsevat Maspalomasin dyynit ovat ainutlaatuinen ja surrealistinen maisema liikkuvista hiekkadyynistä, jotka ulottuvat pitkin rannikkoa kilometrien päähän. Voit patikoida dyynien läpi, ratsastaa kameleilla tai rentoutua läheisellä rannalla.

 

Sarakiniko-ranta, Kreikka

Kreikan Miloksen saarella sijaitseva Sarakiniko-ranta on valkoisista vulkaanisista kivimuodostelmista ja turkoosinsinisestä vedestä koostuva ainutlaatuinen ja toiseen maailmaan vievä maisema. Ranta on suosittu paikka kalliolta veteen hyppäämiseen, snorklaukseen ja auringonottoon.

 

Zlatni Rat -ranta, Kroatia

Kroatian Bračin saarella sijaitseva Zlatni Rat -ranta on upea puolikuun muotoinen ranta, joka tunnetaan kristallinkirkkaasta vedestään ja kivikkoisesta ranta-alueestaan. Ranta on suosittu paikka purjelautailuun ja muihin vesilajeihin, ja siellä voit tutustua myös lähellä olevaan Bolin kaupunkiin.

 

Yleisesti ottaen Välimeren rannikko on koti maailman kauneimmille ja mielenkiintoisimmille rannoille, alkaen eristäytyneistä lahdenpoukamista ja vaaleanpunaisista hiekkarannoista korkeisiin kallioihin ja surrealistisiin maisemiin. Olitpa etsimässä rentouttavaa päivää rannalla tai seikkailua luonnossa, Välimerellä on tarjota jotakin jokaiselle. Joten pakkaa läpiruskettavat vaatteesi, ota mukaan rantapyyhe ja lähde tutkimaan Välimeren ihmeellisiä rantoja.

Edellinen
Seuraava

Kiitos tilauksesta

Tämä sähköpostiosoite on jo rekisteröity!

Katso vastaavat tuotteet

Lisää ostoskoriin

Äskettäin katsottu

this is just a warning
Kirjaudu sisään